Seværdigheder

Attraktioner

& aktiviteter

AKTIVITETER

BONBON-LAND

 

BonBon-Land er en dansk forlystelsespark beliggende i Holme Olstrup på Sydsjælland, ca. 19 km fra os. BonBon-Land tiltrækker omkring 450.000 hver sæson.

Det er en sjov forlystelsespark for hele familien!


Link til hjemmeside:

 

https://www.bonbonland.dk/

CAMP ADVENTURE

 

Camp Adventure ligger i et kuperet og naturskønt landskab i Gisselfeld Klosters skove på Sydsjælland 13 km fra os. Camp Adventure har siden 2013 eksisteret som Danmarks største klatringpark og har i dag 10 træspor.


Ud over de eksisterende stier består turen af ​​en 600 m lang strandpromenade og et 45 m højt arkitektonisk tårn, hvor besøgende kan gå til toppen via en indvendig rampe. Turen kulminerer med en fri udsigt over hele Sydsjælland fra ca. 130 m over havets overflade.

 

http://campadventure.dk/

KNUTHENBORG

SAFARIPARK

 

Er en safaripark på Lolland 88 km fra os.

Safariparken har mere end 1000 dyr opdelt i omkring 70 dyrearter. De bor frit i parken, opdelt efter områder svarende til deres beboelsesområder. De 255.000 (2017) besøgende gør parken til en af ​​de mest besøgte turistattraktioner i Danmark, og det er Nordeuropas største safaripark.

I 2018 åbner safari parkens største investering nogensinde - Dinosaur Skoven. Det er et 30.000 kvadratmeter område, der dækker et område med udgravninger og udstilling af fossiler og skeletter. Derudover er en stor skov med natur fra dinosaurernes tid samt over 20 animatroniske dinosaurer  https://www.knuthenborg.dk/

RØNNEDE GOLFKLUB

 

I naturskønne omgivelser lige udenfor Rønnede 9 km fra os, kan store og små golfspillere tilbringe mange dejlige timer.

Udover det store 18-hullers par 71-bane har klubben også et lidt mindre krævende 6-hullers par 3-bane og kort spilområde.

Den åbne bjergside omkring Susåen er meget kuperet og tilbyder udfordringer, der tilfredsstiller selv den kræsne spiller. Banen er bygget med store, enkle, naturlige tegn, så selv de store fairwaybunkere falder naturligt ind i landskabet. Banen har ry for at være blandt de bedste på Sjælland.

http://www.roennede-golfklub.dk/Klubben.aspx

BIOGRAF - KANTENBiografen "Biografen Kanten" i Faxe.

Er en lokal biograf ved Faxe Kalkbrud,

kun 1,2 km fra os.

Det ses af billedet, hvorfor den hedder Kanten :)

Det er en moderne to-sals biograf og blev udnævnt til den bedste danske biograf i år 2010


http://biografenkanten.dk/

ATTRAKTIONER

 

FAXE KALKBRUD

 

Blot 1,7 km fra os findes en rigtig koralbank, hvor et åbent netværk af koraller har samlet mudder og andet sedimentmateriale. Bjergarten er generelt stærkt hærdet, men kan være meget porøs. Kalkbruddet dækker over et areal på ca. 2 km², der veksler med bryozobanker, der er vokset til og over små koralbanker eller rev. I kalkbruddet finder du mange fossiler af de mange marine dyr, der levede her i fortiden bl.a. hajer, blæksprutter, krabber, fisk, søpindsvin, muslinger, snegle og mange flere. Mere end 500 forskellige arter af marine dyr er blevet fundet her.

 

https://kalklandet.dk/attraktioner/geomuseum-faxe

MØNS KLINT

 

Er en 6 km lang kridtklippe langs den østlige kyst af den danske ø Møn i Østersøen, 67 km fra os. Nogle af klipperne falder en ren 120 m til havet nedenfor. Området omkring Møns Klint består af skovområder, græsgange, damme og stejle bakker, herunder Aborrebjerg, som med en højde på 143 m er et af de højeste punkter i Danmark. Klintene og tilstødende park er nu beskyttet som et naturreservat. Møns Klint modtager omkring 250.000 besøgende om året. Der er tydeligt markerede stier for vandrere, ryttere og cyklister. Stien langs klippetopperne fører til trin ned til kysten flere steder.

 

http://www.moensklint.dk/

STEVNS KLINT

 

Er en hvid kridtklippe placeret 24 km fra os

Klinten strækker 17 km langs kysten, det er af geologisk betydning som en af ​​de bedst udsatte Kridt-Tertiære grænser i verden. På grund af hyppig erosion stiger klinten i en højde på op til 40 m.

 

 

https://kalklandet.dk/attraktioner/stevns-klint/besog-stevns-klint

STEVNS FORTET

 

I 2008 åbnede Koldkrigsmuseut Stevns Fortet for offentligheden. Den har en stor udstilling af militært udstyr og en 1,5-timers guidet tur i det fæstet store underjordiske system. Fæstets underjordiske system består af 1,6 kilometer tunneller, boligkvarterer og kommandocenter, herunder et hospital og endda et kapel. Der er også to ammunition depoter til sine to 15 cm kanoner. Tunnelerne er 18-20 m under overfladen, gravet dybt ind i Stevns kridt. Den øverste hemmelige fæstning blev bygget i 1953 og forblev operationel indtil 2000.

22 km fra os.

https://kalklandet.dk/attraktioner/stevns-klint/besog-stevns-klint

STRANDE

 

5 km fra os finder du nogle af de bedste strande i Danmark.


Både Vemmetofte Strand og Fakse Ladeplads Strand er meget gode strande at tilbringe en dejlig varm sommerdag på.


Se nedenstående steder:

 

Vemmetofte beach

 

Fakse Ladeplads beach